Maskroste

Maskroste – Detox te gjort på maskros

Upplev det bästa från maskrosen med maskroste

Maskroste

Vad är Maskros?

Maskros (Taraxacum Officinale) Är ett släkte bestående av flera blommor. Maskrosen tillhör släktet korgblommiga växter och anses av många vara ogräs, vanligast då i en grön gräsmatta. Det har länge använts som medicin på grund av sina hälsofrämjande egenskaper. Dessutom har maskros ett naturligt innehåll av näringsämnen och bitterämnen (något som kan märkas av på smaken). Förutom alla nyttigheter anses maskrosen även ha en vätskedrivande effekt och hjälper kroppen att bli av med gifter.

Maskrosen består av en gul krona, grön stjälk, gröna blad och en pålrot och maskrosens delar kan användas till mycket. Även blomman/kronan användes förr till medicin mot diverse åkommor så som muskel- och ledsmärtor. Förutom te finns maskros även i stort utbud som kosttillskott i tablettform och flytande extrakt. Se längre ner på vår sida för mer information. För extra renande effekt, kombinera gärna maskros med mariatistel. Alternativt växla de både superprodukterna. Mariatistel kombinerat med maskros har en bättre effekt på grund av båda växternas alla hälsofördelar kombinerat!

Detox Te Logo


Bästa maskroste sorterna på marknaden

HÖGSTA KVALITET!

Maskros te - Maskrosblad

Crearome – Maskroste

Ekologiskt maskroste gjort på maskrosblad från Crearome gjort på de finaste bladen. Förutom höga halter av välgörande bitterämnen har detta maskros te en mild och god smak!

Till butik » (Svenskhälsokost)

GRYM PRODUKT!

Maskroste - Ekologisk Maskrosrot-te

Maskrosrot-te Ekologiskt

Ett välsmakande och välgörande maskroste från Grön Gåva gjort på ekologisk maksrosrot. Trots höga halter välgörande bitterämnen smakar detta maskros te milt och gott!

Till butik » (Gröngåva)

MEST FÖR PENGARNA

Maskroste - Maskrosrot

Maskrosrot torkad – Ekologisk

Populärt ekologiskt maskroste gjort på maskrosrot av bästa kvalitet. Häll ca, 1-2 tsk te i en kopp hett vatten o vips har du ett välsmakande, välgörande te.

Till butik » (Gröngåva)

FANTASTISK NYHET!

Maskroste - Maskroskaffe

Renée Voltaire – Maskroskaffe

En fantastisk nyhet från Renée Voltaire! Ett lättrostat, välsmakande maskroskaffe som är ekologiskt och koffeinfritt. Dessutom förpackat i smidiga tepåsar.

Till butik » (Bodystore)


Ytterligare detox te sorter med renande maskros

Häng på senaste trenden. Kolla in vår nya sida Kombucha te »

POPULÄR PRODUKT!

Maskroste - Pukka Cleanse

Pukka – Cleanse

Cleanse från Pukka är ett , ekologiskt te innehållande bl.a. nässlor, fänkålsfrö, maskros, lakritsrot och aloe vera.

Till butik

BRA INNEHÅLL!

Maskroste - Qi Organic Detox Green Tea

Qi – Organic Detox

Organic Detox Green Tea är ett te från Qi som innehåller maskrosrot och tistel för att hjälpa avlasta lever och njurar.

Till butik

DETOX DELUXE!

Maskroste - Yogi Tea Detox

Yogi Tea – Detox

Populärt ekologiskt detox te från Yogi Tea gjort på bl.a. maskros, lakrits, kanel, ingefära, gurkmeja av bästa kvalitet.

Till butik

HÖG KVALITET!

Maskroste - Yogi Tea Detox with Lemon

Yogi Tea – Detox lemon

Detox från Yogi Tea är ett ekologiskt, renande te med en spännande blandning av maskros, lakrits och ingefära.

Till butik

Vill du läsa mer om detox ingredienser med renande egenskaper. Besök vår sida Detox ingredienser.

Fördelar med Maskroste:

  • Bidrar till normal gall- och leverfunktion
  • Blod renande
  • Avgiftande
  • Hjälper magens matsmältning och tarmsystemets funktion
  • Kan hjälpa vid reumatiska besvär samt muskel och ledvärk
  • Diuretiskt/vätskedrivande
  • Rik på vitaminer och mineraler
  • Blodtryckssänkande
  • Bidrar till viktnedgång

Varför Maskros?

Maskros har använts länge och kan spåras tillbaka som medicin-växt så långt som till 1100-talet. Roten på maskrosen anses kunna bota eller lindra gall besvär. Ytterligare anses den även ha djuretiska egenskaper, det vill säga vätskedrivande egenskaper. Något som kan vara fördelaktigt om man har lätt att samla på sig vätska eller ödem. Utöver detta har maskrosen fördelen gentemot många andra vätskedrivande medel att den inte påverkar kalium balansen i kroppen. Förutom vätskedrivande anses den också ha renande egenskaper genom att driva ut gifter och slaggprodukter ur kroppen. Maskros rekommenderas också som tillskott om du misstänks ha höga halter hormonet östrogen i kroppen.

Maskrosen har många fantastiska egenskaper, den anses kunna sänka blodtrycket, motverka hemorrojder, gikt, reumatiska problem, eksem och urinvägsproblem. Dessutom används den för leverbesvär samt gall- och matsmältnings problem.

Helt ärligt, det vi vet är att maskros är en riktigt superväxt och innehåller rikligt med vitaminer och mineraler. Den innehåller nyttigheter som betakaroten, järn, vitamin A,C,K, flera B-vitaminer, kalium, kalcium, fosfor, magnesium och till sist zink.

Maskroste

Maskrosen är en riktig superväxt och innehåller rikligt med vitaminer och mineraler

Inta Maskroste

Maskroste finns i flera varianter och kan vara baserat på Maskrosrot, maskrosblad eller till och med maskrosblomma. Alla delarna innehåller naturligt näringsämnen och bitter ämnen. Dessa ämnen har en kraftfullt renande effekt. Maskros har blivit mycket populärt på senare tid då dess renande effekt verkligen uppmärksammats. Detta bland annat då det är ett enkelt sätt att få i sig lagom mängd av nyttigheterna och enkelt att få i sig dem varje dag. Dessutom är maskros en vanlig ingrediens i detox te och maskroste kan med fördel användas tillsammans med en så kallad reningskur. Läs mer om tips på renande kurer på vår detoxkur sida.

Maskroste varje dag hjälper kroppen att bli av med gifter, slaggprodukter och skadliga hormoner. Förutom alla fördelar du precis läst om så är även maskroste bra för matsmältningen och underlättar för galla och lever i sitt arbete. Te gjort på maskros har en aningen bitter smak men man vänjer sig snabbt och efter några koppar lär man sig uppskatta den beska smaken eftersom man vet att den gör underverk!

Ytterligare produkter innehållande renande maskrosrot

EXTRAKT

Maskroste - Maskros extrakt

Soria Natural – Maskros extrakt

Maskros i extraktform som kan blandas i valfri dryck.

Till butik »

PRISVÄRT

Maskroste - Maskros

Healthwell – Maskros tablett

Healthwells populära maskrosextrakt i tablettform.

Till butik »

POPULÄR

Maskroste - Maskrosrot

Solgar – Maskrosrot tablett

Maskrosrotextrakt i tablettform från populära Solgar.

Till butik »

NYHET!

Maskroste - Terra Nova Maskros Complex

Terra Nova – Maskros, Kronärtskocka & Cystein

En blandning av maskros, kronärtskocka och även cystein för optimal effekt.

Till butik »

Maskroste - Footer