Ingefärste

Ingefärste – Te gjort på superörten Ingefära

Ingefärste - Bodystore - Detox TeIngefärste – Detox Te

 • Vad är Ingefära?

Ingefära (Zingiber officinale) Är en ört inom ingefärsväxter. Ingefäran vi använder är den knöliga lilla roten på denna växten. Ingefäran har använts i flera tusen år till matlagning men även som medicinalväxt på grund av sina hälsofrämjande egenskaper. Man antar att ingefära förr växte vilt i Södra Kina men den hade redan under antiken spridits till stora delar av Asien och även Afrika. Idag odlas ingefära i alla tropiska regioner och återfinns knappt vilt någonstans förutom några få arter som har hittats på Borneo på senare tid.

 

Idag hittar vi färsk ingefära i våra matbutiker bland frukt o grönsakerna men finns även i tablettform och pulverform i många hälsokostbutiker. Som krydda har ingefära verkligen satt sina spår i den svenska matkulturen och vi finner bland annat i våra traditionella pepparkakor och många andra julkryddor.

Chaga te - Detox Te Logo

 • Populärste ingefärsteer

Ingefärste - Pukka Lemongrass Ginger

Pukka – Lemongrass & Ginger

Kryddigt smakrikt te med citrongräs, citronverbena och ingefära.

Till butik

Ingefärste - Detox Te

Clipper – Lemon & Ginger EKO

Otroligt gott Ingefärste av högsta kvalitet från populära Clipper.

Till butik

Ingefärste - Pukka Three Ginger

Pukka – Three Ginger EKO

Pukka Three Ginger är en riktig smaksensation full av ingefära.

Till butik

Ingefärste - Yogi Tea Ginger

Yogi Tea – Ginger Ekologiskt

Värmande ekologiskt te från Yogi Tea med härliga bitar ingefära.

Till butik

 

 • Varför Ingefära

I Sverige har ingefära som kosttillskott blivit väldigt populärt och ingefära har fått ett stort användningsområde inom naturläkemedels branschen då ingefära bland annat anses ha antiinflammatoriska egenskaper och är därför väldigt som huskur på olika sätt i samband med förkylningar. Ingefära innehåller bland annat essentiella fettsyror, Vitaminer och mineraler som magnesium, kalium, vitamin B6, koppar och mangan. Den är dessutom väldigt rik på antioxidanter, något som hjälper vår kropp att göra sig av med de fria radikaler som omger oss idag.

Det finns även vissa studier som tyder på att ingefära kan hjälpa mot cancer. Ett fåtal studier har visat att ingefära har positiv effekt för att motverka bröst-, bukspottskörtel- och äggstockscancer. Ingefära innehåller dessutom ett ämne som visat sig effektivt på att döda cancerceller men mer forskning krävs i ämnet.

Vill du ha ytterligare inspiration. Besök vår huvudsida Detox Te

Fördelar med Ingefärste

 • Antiinflammatoriska egenskaper
 • Ingefärste har blodtryckssänkande egenskaper
 • Öka kroppens blodcirkulation och sänker kolesterolet
 • Hjälp mot illamående
 • Minska menstruationssmärta med ingefärste
 • Minska ledsmärtor och smärtor i samband med artros
 • Dämpa migrän med detta fantastiska super te
 • Välgörande för matsmältningen, lugnar magen, minskar gasbildning och motverkar förstoppning
 • Te baserat på ingefära höjer ämnesomsättningen


 • Inta Ingefära

Ingefära används idag på flera olika sätt bland annat inom matlagning som krydda. Ingefära används då mestadels färsk som kryddning och är mycket vanligt i det asiatiska köket. Ingefära finns även i torkad form och pulverform som krydda och kosttillskott.

Ingefära har en härlig, het och kryddig smak och passar därför väldigt bra till matlagning men ingefära passar även otroligt bra i te. Ingefärste är nämligen ett utmärkt sätt att få i sig denna mirakelört varje dag. Ingefärste har en riktigt välgörande effekt och värmande känsla. Ingefära varje dag är att rekommendera och ingefärste kan därför med fördel drickas varje dag. Rekommenderat är att äta max 4 gram ingefära per dag och då är ju ingefärste ett otroligt enkelt och smidigt sätt att förse det behovet. Så varför vänta ingefärste har massor av hälsofördelar. Ingefära är dessutom en vanlig ingrediens i diverse detoxkurer och detox téer. Ingefärste går alldeles utmärkt att dricka tillsammans med detox produkter och förstärker bara effekten av reningen.