Clipper Te

Detox te - Clipper Tea Logo

Clipper te

Innan Clipper startades såg te-världen annorlunda ut. Då lade folk inte lika stor vikt på vad som egentligen fanns i själva tepåsen. I Storbritannien var te helt enkelt te och ansågs vara samma produkt oavsett tillverkare. Det kom i en kopp med varmtvatten och mjölk och socker om man så ville. 1984 slöt sig Mike och Lorraine, två te fanatiker, tillsammans och grundade Clipper, fast beslutna om att förändra te-världen för evigt. Det blev själva startskottet och Clipper föddes. Med målbild och mantra enligt följande:

Det är det som är på insidan som räknas

Clipper gör sitt te med kärlek och fokuserar tvångsmässigt på vad som finns inuti tepåsen. Resultatet är en rad av teér som är ljusare , djärvare med bättre smak. Men att enbart fokusera på smaken anses inte tillräckligt för Clipper. De ser det som deras plikt att förbättra livet för de anställda på te odlingarna också. Clipper är Storbritanniens första te-företag som tillverkar Fairtrade teer. De lägger stor vikt att inte dölja något i sina produkter. Clipper har alltid haft en strävan efter kvalitet och känsla för detaljer. Tillsammans utgör detta själva Clipper andan och den är lika sann och aktuell idag som den alltid har varit. Den ligger som grund till deras underbara Clipper te och denna anda är en guide till varje enskilt beslut de fattar. Clipper andan lyder:

  • Det är naturligt
  • Det är rättvist
  • Det smakar utsökt

Detox Te Logo

  • Clipper Te – Populäraste

  • Ytterligare Clipper Teer hittar du här

Svensk Hälsokost Logo - Detox Te

Gröngåva - Detox Te

  • Företaget Clipper

Clipper började tillverka ekologiska teer i Dorset i Storbritannien 1984 och har sedan dess tillverkat téer med kärlek. De var först med att bli Fair Trade-märkta i Storbritannien år 1994 och utlovar att alla ingredienserna i deras téer är etniskt framtagna, naturligt producerade och ekologiska där det är möjligt.

I världens ”te-mecka” Storbritannien har Clipper haft stora framgångar och är idag det sjätte största teföretaget. Företaget började som sagt tillverka ekologiskt te i Dorset redan 1984 och har sedan dess tillverkat sina tesorter med kärlek och respekt. De brittiska grundarna Lorraine och Mike utlovar att varenda ingrediens i deras teer är etiskt framtagna och naturligt producerade. 1994 blev de som första teföretaget i Storbritannien Fair Trade-märkta.

Clipper Te är en ständigt växande familj av Fairtrade teer men de är så mycket mer än bara te de har även spännande produkter som kaffe och varm choklad. Fairtrade eller Rättvisemärkt innebär bättre priser för producenterna och lantbrukarna, bra arbetsvillkor, lokal hållbarhet och rättvisa handelsvillkor. Clipper arbetar endast med seriösa producenter för ett hållbart samhälle. Clipper ser bara fördelar i Fairtrade då det stödjer producenter och omgivande samhällen, genom att man betala ett rättvist pris för sina teer. Fairtrade bidrar också till att förbättra den lokala infrastrukturen och stödja lokala projekt så som vägar, skolor och sjukvårdsresurser. Kort och gott välj ett te från Clipper nästa gång du väljer te.

Besök även vår startsida för att få ytterligare inspiration.