Matcha Te

Matcha Te, det nyttigaste från grönt te

Matcha tillbehör


Matcha Te

Vad är Matcha Te?

Matcha – (CamelliaSinensis) Har på kort tid blivit en riktigt populär hälsoprodukt och har tagit marknaden med storm. Men te gjort på matcha är absolut ingen nyhet. Matcha te är en traditionell meditationsdryck och har sitt ursprung långt tillbaka i den Japanska te historien. Matcha teets popularitet har ökat mycket på senare tid i takt med att meditationens popularitet ökat. Men matcha har även spritt sig utanför meditationen och ökat i popularitet på grund av sitt nyttiga innehåll och många användningsområden.

Matcha är gjort på noggrant utvalt grönt te som fått växa i skugga innan de skonsamt skördats. Matcha teblad skördas när de innehåller som mest näringsämnen och nyttigheter. När du dricker traditionellt grönt te blir nyttigheterna och näringsämnena från de gröna bladen urlakade i det heta vattnet och därefter kasseras bladen. När du dricker matcha te dricker du istället själva bladet, som torkats skonsamt och malts ner till ett fint pulver som sedan blandats med hett vatten.

Hur kan det va så nyttigt?

Matcha teet förbereds på ett speciellt sätt. Innan skörden täcks plantorna med speciella filtar för att ge dem skugga, detta för att trigga plantorna att växa. En procedur som ger dem bättre smak och konsistens. Därefter handplockas de finaste bladen för att sedan skonsamt ångas, detta för att stoppa fermenterings processen. Därefter torkas bladen kallt och mörkt för att ge ytterligare djup i smaken. När bladen är torra och mogna, mals de traditionellt till ett fint pulver med stenkvarn. Därefter lagras pulvret mörkt i syrefattig miljö för att bibehålla dess underbara gröna färg och höga näringsinnehåll. Matcha är proppfullt med nyttigheter och antioxidanter.

Matcha te - Detox Te Logo

Matcha Te - Rawpowder Matcha Supreme

Rawpowder – Matcha Supreme

Start set med visp samt ekologiskt matcha te av bästa kvalitet med rund, mild smak.

Till butik

Matcha Te - Teatox - Detox Te

Teatox – Energy Matcha Te

Energy matcha från Teatox är ett ekologiskt certifierat matcha te av bästa kvalitet!

Till butik

Matcha Te - Renée Voltaire Matcha

Renée Voltaire – Eko Matcha

Matcha teet från Renée Voltaire kommer från kontrollerade ekologiska odlingar i Japan.

Till butik

Matcha Te - Aromandise Matcha te set

Aromandise – Ekologiskt Matcha

Det ekologiska matcha teet från Aromandise har en utsökt arom och fullt med nyttiga antioxidanter.

Till butik

Varför Matcha?

Eftersom matcha te är gjort på grönt te av högsta kvalitet och består av hela bladen, är matcha te ett betydligt bättre alternativ än det mer vanliga traditionella gröna teet.

En vanlig kopp grönt te innehåller bara en bråkdel av alla nyttigheter och hälsofördelar som grönt te då större delen av alla nyttigheterna sitter kvar i tebladen som oftast bara kastas. Det bästa sättet att ta fördel av alla de nyttigheterna grönt te har att erbjuda är att på något sätt se till att få i sig hela bladet. Det är just här matcha te kommer in i bilden, för den enklaste sättet är då helt enkelt att dricka matcha te eftersom matcha te är gjort av hela, malda teblad av grönt te.

Matcha förser dig med alla vitaminer, mineraler, antioxidanter och aminosyror på ett sätt inget annat grönt te kan göra. En kopp matcha te kan jämföras med imponerande tio koppar vanligt grönt te och det kan inte jämföras med några andra drycker vad gäller näringsinnehåll och hälsofördelar. Detta super te spelar helt enkelt i en egen division.

Inta Matcha Te

Eftersom matcha te är nästintill kalorifritt samtidigt som det kan öka din metabolism är det optimalt för önskad viktnedgång. Det innehåller uppiggande koffein som dessutom kan bidra till ökad metabolism utan att öka stressen på kroppen och utan att höja blodtrycket. Vissa studier hävdar att matcha kan så mycket som fyrdubbla kaloriförbränningen efter intag.

Det sägs även att samurajer drack matcha te innan de gav sig ut i strid på grund av dess energigivande effekt. Matcha te innehåller som sagt koffein precis som andar teer men de största energi fördelen kommer från alla näringsämnen och matcha teets unika kombination av dessa. Matcha ger därför inga bieffekter som många andra uppiggande preparat kan göra. Matcha ger bara ren naturlig energi. Därför bör te gjort på matcha vara en del i din vardagliga kost och diet.

Det är sällan något nyttigt och hälsosamt smakar gott. Matcha har en fantastisk smak och behöver inget socker, honung eller mjölk för att kunna avnjutas som många andra teer. Matcha teets rika innehåll av klorofyll ger det en mycket fyllig smak som påminner om gräspulver och dess höga innehåll av aminosyran L-theanin ger det en unik umami smak.

Vill du få ytterligare fakta om renande ingredienser besök vår sida Detox ingredienser.

Fördelar med Matcha:

  • Matcha innehåller otroligt mycket antioxidanter där bland annat den kraftfulla EGCg
  • Matcha te ökar ämnesomsättningen och bränner fett
  • Renande egenskaper
  • Lugnande för kroppen och ger samtidigt energi för dina sinnen
  • Matcha är rikt på fiber, klorofyll, vitaminer och mineraler
  • Ökar koncentrationen och påverkar humöret positivt
  • Motverkar sjukdomar och infektioner
  • Sänk kolesterolet och blodsockret med matcha te.
  • Matcha har en spännande umami smak