Kombucha te

Kombucha Te – Super-te med levande bakteriekultur

Kombucha te - Bodystore

Kombucha te

Vad är Kombucha?

Kombucha (Cembuya orientalis) Kallas av många Kombucha svamp men är egentligen en bakteriekultur som uppstår vid fermentering av avsvalnat sötat grönt eller svart te. Fermenteringen gör att kombucha drycken blir en syrlig vinäger liknande dryck. Denna superdryck innehåller en mängd hälsofrämjande ämnen i dess levande kombuchakultur som består av bakteriekulturer samt jästkulturer. Kombuchakulturen omvandlar sockret i drycken till bland annat ättiksyra och andra nyttiga organiska syror. Kombucha anses ingå i kategorin probiotika är därför mycket bra för magen.

Kombucha te är ingen nyhet utan har länge använts som dryck på grund av sina hälsofrämjande egenskaper. Kombucha te kan spåras så långt tillbaka som ca 2200 år tillbaka och ursprunget anges oftast till norra Kina. Kombucha te har även visat sig ha antioxidativa, leverskyddande och cancerförebyggande egenskaper. Kombucha har ett speciellt utseende själva fermenteringen producerar en geléaktigt lager av cellulosa som påminner mycket om en svamp och det är på grund av det utseendet som den brukar kallas kombuchasvamp.

Kombucha te - Detox Te Logo

Kombucha te, bästa sorterna på marknaden

Kombucha te - Hallon/Fläder

Renée Voltaire – Hallon/Fläder

Till butik

Kombucha te - Blåbär & Hibiskus

Renée Voltaire – Blåbär/Hibiskus

Till butik

Kombucha te - Grönt te

Renée Voltaire – Grönt te

Till butik

Kombucha te - Ingefära

Renée Voltaire – Ingefära

Till butik

Vill du läsa mer om detox ingredienser med renande egenskaper. Besök vår sida Detox ingredienser.

Kombucha te - Better You Naturell

Better You – Naturell smak

Till butik

Kombucha te - Better You Hallon/Citron

Better You – Hallon/Citron

Till butik

Kombucha te - Better You Jordgubb/Mint

Better You – Jordgubb/Mint

Till butik

Kombucha te - Better You Blåbär Lime

Better You – Blueberry/Lime

Till butik

Kombucha te - Better You Persika/Granatäpple

Better You – Persika/Granat

Till butik

Fördelar med Kombucha te:

  • Avgiftande/Detoxifierande
  • Uppiggande
  • Hjälper magens matsmältning och tarmsystemets funktion
  • Boostar immunförsvaret
  • Rikt på glukosaminer och kan bidra till att stärka leder och minska ledvärk
  • Rik på vitaminer och mineraler
  • Bidrar till viktnedgång

Vad innehåller Kombucha?

För att tillverka Kombucha te behövs endast 5 ingredienser den viktigaste och mest unika är en så kallad SCOBY Symbiotic Colony of Bacteria and Yeast. Kort förklarat är en SCOBY ett svampliknande organism där bakterier och jästsvampar som lever i gemenskap av varandra, det vill säga i symbios. Alla SCOBYs har olika sammansättningar bakteriekulturer och jästkulturer men det de alla har gemensamt är att de är självständiga kulturer oavhängig av andra.

Kombucha te tillverkas genom att tillsätta en SCOBY i sötat grönt eller svart te. Bakteriekulturen och jästkulturen omvandlar sockret i drycken till ättiksyra och andra nyttiga organiska syror så som glukonsyra, glukuronsyra, B-vitaminer, enzymer men även polyfenoler som är supernyttiga antioxidanter.

Varför Kombucha?

Kombucha te har använts länge och kan spåras tillbaka så långt som 2200 år tillbaka. Kombucha är ursprungligen en traditionell asiatisk dryck av fermenterat te som har jäst med en mjölksyrakultur. Kombuchan har blivit mycket populär och på hälsobutikerna står kylarna fulla med smaksatta varianter av denna läskande dryck. Vi på Detox-te.nu har naturligtvis listat de bästa produkterna på marknaden.

Kombucha anses ha detoxifierande egenskaper, det vill säga renande egenskaper, genom att driva ut gifter och slaggprodukter ur kroppen. Många rapporterar även om uppiggande egenskaper. Detta beror på dess innehåll av järn, B-vitaminer samt antioxidanter. Kombuchan har många fantastiska egenskaper, den anses kunna hjälpa mot matsmältnings problem. Drycken innehåller stora mängder välgörande enzymer och probiotika. Kombinationen av antioxidanter, c-vitamin och probiotika gör kombucha te till en naturlig booster för immunförsvaret.

Kombucha är en riktigt superdryck och innehåller rikligt med vitaminer och mineraler så som järn, vitamin C, flera B-vitaminer, probiotika, organiska syror, polyfenoler, enzymer, tiamin och till sist niacin.

Kombucha te - Bild

Kombucha te är en riktig superdryck och innehåller rikligt med vitaminer och mineraler

Inta Kombucha te

Kombucha te finns i flera olika varianter och många sorter är smaksatta. Kombucha har en lätt syrlig smak och är naturligt lätt porlande. Det har blivit mycket populärt på senare tid då dess hälsoegenskaper och renande effekt verkligen uppmärksammats. Det innehåller samma nyttigheter som traditionellt svart te dessutom en mängd unika nyttigheter som uppstår vid fermenterings processen.

Kombucha te är en riktig superdryck som blivit otroligt populär på senare tid. Testa du med och upplev fördelarna.

Kombucha te - Footer